MENU

QuickJack Hydraulische trouble shoot

Ik heb een lek op een fitting, hoe kan ik zien welke fitting het lek veroorzaakt?

 

Als het lek zich voordoet tussen twee fittingen, koppelt u ze los en draait u de lange slangverbindingen om. 

Verplaatst het lek zich naar de andere aansluiting? Dan is de vrouwelijke fitting op de lange slang defect, blijft het lek op dezelfde plaats? Dan is de koppeling van de hydraulische power-unit defect. 

 

Voorbeeld:

 

Het lek ontstaat tussen de koppelingen op positie (A), koppel de lange hydraulische slang los, en sluit de vrouwelijke fitting van de lange hydraulische slang Positie (A) weer aan op de korte hydraulische slang vanaf positie (B) en sluit de vrouwelijke fitting van de lange hydraulische slang Positie (B) weer aan op de mannelijke fitting op de hydraulische power-unit op Positie (A) . Verplaatst het lek zich van stand (A) naar stand (B), dan is de vrouwelijke fitting op de lange hydraulische slang defect, blijft het lek in dezelfde stand (A), dan is de mannelijke fitting op de hydraulische pomp defect. 

Wanneer een lek optreedt tussen de mannelijke fitting op de korte hydraulische slang en de vrouwelijke fitting op de lange hydraulische slang, kunt u hetzelfde proces in omgekeerde volgorde uitvoeren. 

 

Mijn frames staan niet gelijkmatig omhoog, wat kan ik doen?

Als de frames niet gelijkmatig omhoog gaan met een groter verschil dan 2/3 centimeter, volg dan eerst deze stappen:

– Is er voldoende gewicht op de QuickJack? Dit moet minstens 300KG zijn. Zonder gewicht zullen de frames niet gelijkmatig heffen en dalen.
– Ontlucht het hydraulisch systeem, door beide inbus bouten aan de onderzijde van de hydraulische cilinders te verwijderen.(3/16 amerikaanse maat) Druk op de UP knop, totdat er heldere vloeistof uit komt.

Als dat niet werkt: Koppel beide lange slangen aan de kant van de power-unit los. Sluit de slangen naar de power-unit weer aan, maar verwissel de aansluitingen en probeer het opnieuw.

Voorbeeld – Het linker frame is met de lange slang aangesloten op de power-unit, stand (A2) en stand (A1).  Het rechterframe is met de lange slang aangesloten op de power-unit, Positie (B2) en Positie (B1). De QuickJack heft niet gelijkmatig en het rechterframe heft langzamer dan het linkerframe.

 

Koppel de fitting op positie (A2) en Positie (B2) los. Sluit nu de koppeling (A2) aan op positie (B1) en sluit de koppeling (B2) aan op positie (A1). 

Wanneer het linkerframe langzamer omhoog gaat, is er een probleem in de hydraulische power-unit (1) of in de lange slang (2). Wanneer het rechterframe nog steeds langzamer gaat dan het linkerframe, is er een probleem met de lange slang(2) of in het rechterframe(3) . 

(1) – De stroomverdeler van de power-unit is wellicht defect. Verwijder de stroomverdeler, maak hem schoon, plaats hem terug en probeer het opnieuw. KLIK HIER VOOR INSTRUCTIES 
(2) – Koppel de hydraulische koppelingen aan de framekant los en verbind het rechter frame met de linker lange slang en het linker frame met de rechter lange slang. Probeer opnieuw te heffen. Als het probleem zich van links naar rechts verplaatst, kan er een obstructie in de lange slang zitten. Verwijder beide fittingen van de korte hydraulische slangen (frame) en verbind de losse fittingen in de lange hydraulische slangen. Druk op de UP knop en kijk of er voldoende doorstroming is. 
(3) – Er kan lucht in de slang/cilinder zitten. Ontlucht het systeem door de ontluchtingsbout te verwijderen en met de slang aangesloten, druk op UP tot er heldere vloeistof uit het gat komt.